För en cyberkriminell är naturligtvis anonymiteten A och O, eftersom den skyddar dem från konsekvenser av sina handlingar.

Ett anonymt konto på Twitter började dock lägga ut namn, adresser och passfoton på vad som påstods vara medlemmar i ryska hackargrupper, bland annat det ökända ransomware-gänget Conti. Det rapporter nyhetsbyrån Bloomberg.

Kontot som gick under namnet ”pancak3” fick snabbt över 10 000 följare och personen bakom kontot fick motta dödshot från personer som namngavs och som krävde att informationen skulle plockas bort.

Bland en del cybersäkerhetsproffs som arbetar med brottsbekämpande myndigheter har dock kontot varit till mer frustration än hjälp, uppger Bloomberg.

Detta eftersom en del av de personer som hängdes ut redan var identifierade och deras aktiviteter på nätet följdes, men i hemlighet.

Nu riskerar de att hitta nya identiteter på nätet och det kan bli svårare att följa dem.

Andra säkerhetsforskare menar att detaljer om personerna som namngavs inte alltid var korrekta, vilket ökar risken för att personer som inte har med de här aktiviteterna att göra börjar jagas.

Efter att Bloomberg frågade pancak3 om frustrationen hos cybersäkerhetsproffsen så raderade kontot alla sina poster och ville inte ge några kommentarer.