Zington, som grundades 2008 har idag drygt 220 anställda, med huvudkontor i Stockholm. Bland kunderna finns bland annat banker, men man jobbar även mycket med detaljhandeln och livsmedelsindustrin.

– Vi är glada över att bli en del av Vass Group. Det kommer att göra oss starkare lokalt, och lägga till en global dimension som ger fantastiska möjligheter för oss att utveckla Zington på den nordiska marknaden, säger Zingtons vd Olof Sand.

För Vass Group är Zington det sjunde förvärvet på kort tid. Köpet är en del av bolagets nya tillväxtplan. Mexikanska martech-bolaget Hexagon Data, schweiziska Adobepartnern One Inside, EU-intriktade CRI Group, tyska Ecenta samt de två spanska bolagen Movetia och Comunytek är de bolag som hittills köpts in. Vd och styrelseordförande Javier Latasa säger att han ser etableringen på den nordiska marknaden som ett viktigt steg.

– Inträdet på den nordiska marknaden är en stor möjlighet. Det är därför jag är glad över att välkomna ett svenskt konsultföretag som Zington till Vass Group-teamet. Zingtons starka fokus på skräddarsydda företagslösningar kommer att komplettera vår expertis inom innovation och digitala transformationstjänster, konstaterar han.