Fujitsu har levererat it-tjänster till Reitan i Sverige sedan 2014. Reitan Convenience Sweden, som är en del av norska Reitan-gruppen, har tre stora verksamheter i Sverige. Utöver Pressbyrån och 7-Eleven lanserades även butiken PBX ifjol.

Det nytecknade avtalet innebär fortsatt förtroende för Fujitsu som helhetsleverantör av butiks-it för drygt 400 butiker och 1 000 kassor i Sverige. I avtalet ingår till exempel servicetekniker på fältet, servicedesk, drift, applikationshantering och säkerhet.

– Vi väljer att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Fujitsu, eftersom de hjälper oss att fokusera på våra kunder och att ligga i frontlinjen när det gäller digitalisering och kundanpassning, säger Henrik Carlsson, som är cdo och cio på Reitan Convenience Sweden.

– Detaljhandel är ett prioriterat område för Fujitsu och vi är glada över att få bidra till arbetet med att ytterligare automatisera och modernisera arbetssätten i denna spännande och snabbt föränderliga bransch, säger Fujitsus försäljningsdirektör Mats Brandt.