Finans-, pensions- och försäkringsrådgivaren Söderberg & Partners har tagit in Freshworks SaaS-lösning Freshservice, med syftet att förbättra sin hantering av tjänster, inte minst på it-sidan.

– När vi började med Freshservice så hade vi cirka 1 000 anställda inom koncernen, alla placerade på olika kontor runt om i Sverige. All it-support sköttes av ett team på fem personer. Vi behövde ett system som kunde ge oss överblick på alla inkommande ärenden samt tillgång till en tjänstekatalog, säger Dennis Brink, verksamhetsutvecklare på Söderberg & Partners om det nya itsm-verktyget.

– Freshservice erbjuder en lösning som är lätt att börja med samtidigt som man kan anpassa det till ens egna behov. Därför kommer man igång väldigt snabbt med ärendehanteringen för att sen börja titta på mer avancerade funktioner, såsom Workflow Automator.

Dennis Brink påpekar också att det med en molnbaserad tjänst blivit enklare för företagets supportagenter att komma åt sina ärenden, även om de är ute hos en användare.

– Våra support-agenter blev också mindre beroende av sina specifika arbetsdatorer. Istället kunde de enkelt använda vilken dator som helst när behov uppstod. Portalen är väldigt uppskattad av verksamheten. De kan enkelt få en överblick av de tjänster och produkter som vi tillhandahåller när de själva har tid, säger han.

Freshworks Europachef John Crossan säger så här om affären med sin senaste svenska kund.

– Att se till att it fungerar felfritt är idag avgörande för moderna företag. Vi har sett att it-personal klarade utmaningarna med distansarbete till stor del genom att använda kraftfull men lättanvänd teknik. Något som hjälpt dem att både arbeta snabbare och smartare. Viktigt är att dessa tekniker också engagerar anställda på jobbet, vilket är avgörande för företag som vill behålla sina talanger och samtidigt växa, säger han.