Vi har tidigare skrivit om det svenska säkerhetsbolaget Omegapoint, som enligt vd och koncernchef Johan Malmliden har en uttalad ambition att bli ”en europeisk ledare inom cybersäkerhet och säker digitalisering”. Och att förvärv är ett av sätten att nå dit har framkommit under det senaste året, då bolag bland annat har köpts i Örebro, Stockholm och Göteborg.

Näst på tur är Enköpingsbaserade Basalt, som jobbar med verksamhetskydd. Tillsammans vill man hjälpa gemensamma kunder mot ökade cyberhot och risker.

– Basalt är ett ledande expertföretag inom verksamhetsskydd och cybersäkerhet som vi har stor respekt för. Jag är mycket stolt och glad att kunna välkomna samtliga av Basalts 90 medarbetare till Omegapoint-familjen, säger Johan Malmliden som är övertygad om att de båda bolagen är en bra kombination.

– Omegapoints cybersäkerhetsfokus och Basalts expertis inom verksamhets- och säkerhetsskydd gör att vi får djupare erfarenhet och större kapacitet att hjälpa kunder med högsta möjliga säkerhetskrav, till exempel inom försvarsindustrin och centrala myndigheter. Tillsammans med Basalt blir vi en ännu tryggare hand i en snabbt föränderlig värld.

– Vi arbetar för att skydda samhällets mest känsliga verksamheter från inre och yttre hot. Tillsammans med Omegapoint kan vi nu leverera till dessa kunder i en mycket större utsträckning än tidigare. Omegapoints interna företagsuniversitet Academy ger oss ett väletablerat forum att utbyta expertkompetens med Omegapoints personal. Det gör att vi i allt högre takt kommer att kunna rekrytera och utbilda fler cybersäkerhets- och verksamhetssäkerhetsexperter. Därför kändes det självklart att gå ihop, säger Basalts vd Nicklas Haglund.

Efter förvärvet har Omegapoint ungefär 600 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Västerås, Enköping, Uppsala, Umeå och Köpenhamn.