Den svenska cybersäkerhetskonsulten Omegapoint tar nu nästa steg i sin expansion. Efter en större svensk köpturné, som häromdagen landade i Enköping, har man den här gången landat utanför Sverige.

Det norska konsultbolaget Itverket, med 120 anställda och kontor i Oslo och Drammen, är det senaste köpet. Enligt Omegapoint är det främst ett sätt att stärka sig inom systemintegration och utveckling.

– Itverket är ett ledande expertföretag inom avancerad systemutveckling i Norge som vi har följt under några år och har stor respekt för. Samgåendet innebär att vi tillsammans blir starkare i hela Norden, säger Omegapoints koncernchef Johan Malmliden.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Omegapointkoncernen. Tillsammans kan vi erbjuda heltäckande lösningar inom it- och cybersäkerhet, förse marknaden med större leveranskapacitet och bidra med mer expertis till Omegapoint Academy. Våra bolag kompletterar varandra bra och vi ser fram emot att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering, säger Itverkets vd Tom Henrik Rogstad.