Kinas ekonomi växte bara med 0,4 % under andra kvartalet och det slog också mot de stora teknikbolagen i landet, rapporterar CNBC.

E-handelsjätten Alibabas tillväxt låg för första gången helt stilla under årets andra kvartal och konkurrenten JD hade sin sämsta tillväxt någonsin. Tencent, som arbetar med sociala medier och spel, rapporterade sin första försäljningsnedgång någonsin.

Förutom hårda nedstängningar till följd av Kinas ”zero-covid”-strategi påverkas tekniksektorn i landet också av en hårdare lagstiftning, inte minst när det gäller dataskydd.

Tariq Dennison förmögenhetsförvaltare på GFM Asset Management skriver i ett mejl till CNBC att berättelsen om de stora teknikföretagen har förändrats från att man tidigt under pandemin trott att den skulle gynna de stora online-plattformarna på bekostnad av offlineföretag när människor satt hemma och inte hade något annat val än att handla online och underhålla sig själva online.

”Om detta kvartal är ett tecken på en permanent avmattning till ensiffriga tillväxtsiffror, snarare än bara en tillfällig dipp, skulle det naturligtvis ha en betydande inverkan på de långsiktiga värderingarna av dessa aktier”, skriver han.