Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker och Söderhamn är de sex kommuner som tillsammans har upphandlat nya molnbaserade system för hr, lön och bemanning, som totalt ska användas av 17 500 anställda.

Det är Visma Publitech som ska förse kommunerna med hr- och lönesystemet Visma Personec P samt schema- och bemanningssystemet Medvind WFM. Avtalet är tecknat på tolv år.

Initiativet är en del av kommunernas satsning på gemensamma strategiska frågor. Petra Pfeiff, lönechef på gemensam lön Hälsingland, ser många fördelar med ett gemensamt och integrerat system.

– Ett gemensamt system ger oss ett enhetligt arbetssätt och kvalitetssäkrade processer. Vi minimerar administrativa uppgifter med digitala lösningar för självservice, säger hon.

– Behovet av att öka tempot för digitalisering i offentlig sektor är stort. Flera samstämmiga undersökningar visar att Sverige ligger efter många andra länder. Därför är det glädjande att vi ser en tydlig trend i att flera av våra kunder inom offentlig sektor väljer våra molnlösningar och att de upphandlar tillsammans för att få skalfördelar, säger Marie Ceder, vd på Visma Publitech.