Elon Musk har sedan tidigare försökt backa ur affären att köpa Twitter för 44 miljarder dollar och sagt att han ville avbryta köpet på grund av att han inte fått korrekt information gällande antalet bottar på plattformen. Därför stämde Twitter Elon Musk och en rättegång ska inledas den 17 oktober.

I nya dokument inskickade till den amerikanska myndigheten SEC, som har tillsyn över handeln med värdepapper, har Musks advokater också angett uppgifter från en visselblåsare på Twitter som anledningar till att inte genomföra köpet, uppger Reuters.

Visselblåsaren i fråga är Twitters tidigare säkerhetschef som sades upp efter drygt ett år på jobbet i januari. Under förra veckan sa han att mikrobloggen inte varit uppriktig gällande strykan på tjänstens säkerhetsprotokoll och att Twitter även försökt dölja detta.

Det är just nu oklart i vilken mån dessa anklagelser kommer hjälpa Elon Musks fall.

Twitter själva har kommenterat de nya dokumenten med att den nya anledningen att avbryta köpet av Twitter är ”baserat enbart på uttalanden gjort av en tredje part som, likt Twitter tidigare sagt, är fyllda med inkonsekvenser och felaktigheter och som saknar viktig kontext”.

Läs också: Nu dras Tesla in i juridiska striden mellan Twitter och Elon Musk