Det svenska konsultbolaget HiQ har stora ambitioner även utanför Norden. Intåget på den tyska marknaden skedde genom köpet av Scandio. I april köpte sedan Scandio Atlassianspecialisten K15t. Även den här gången sker köpet genom Scandio, och nu är det Anarcon,
agilt konsultteam med scrummasters och SAFe-konsulter och ett Atlassian-team

– Jag är glad att välkomna Anarcon och teamet till HiQ. Deras kunskap och erfarenhet kommer att stärka vårt Atlassian-segment och expandera vårt erbjudande inom agila konsulttjänster. Vi växer snabbt på den tyska marknaden och tillsammans fortsätter vi förenkla världen med hjälp av tech, säger HiQ:s vd Samuel Skott.

– Vi har haft en fantastisk relation med Scandio sedan starten av Anarcon, så det är ett perfekt nästa steg för oss att ta som företag. För oss och våra anställda är det en fantastisk möjlighet att vara en del av en koncern som HiQ. Våra anställda kommer att ha chans till ännu större uppdrag och få kollegor i fler länder runtom i Europa. Dessutom ser vi en perfekt match vad gäller företagskultur. Det var väldigt viktigt för oss i processen, den kultur vi byggt upp under åren behöver vårdas, säger Volker Heuer, medgrundare och vd för Anarcon.