För ganska exakt två år sedan fick molnintegratören Retune en ny ägare i Sobro. Nu är det dags för det ”nästa steg”, som Retunes vd Bo Bauhn då pratade om att ta.

Det nya steget är att Retune slås ihop med Tillmobil och Reswitch. Tillsammans utgör man Reunify Group, med målet att dra nytta av de allt tätare band som finns mellan it- och telekombranschen.

Retunes tjänsteutbud inom molnbaserad infrastruktur, säkerhet och konsulttjänster ska kombineras med Tillmobils tjänster inom telefoni, växeltjänster och hårdvara. Och till det läggs alltså även Reswitch, som driver en modern molnbaserad växellösning.

– Vi är så otroligt glada över den här satsningen eftersom vi nu kan stärka vårt erbjudande än mer. Det är spännande att tillsammans med Tillmobil kunna arbeta för att överträffa våra kunders förväntningar, säger Retunes vd Bo Bauhn.

– Nu kan vi tillsammans med Retune erbjuda en komplett lösning, något våra kunder efterfrågat de senaste åren. Vi ser verkligen fram emot resan att skapa en verkligt vass utmanare inom it och telekom, säger Briar Karim, vd på Tillmobil.

Den totala omsättningen beräknas under innevarande år ligga runt 170 miljoner kronor, med strax över 100 medarbetare. Gruppens ledning kommer att bestå av Briar Karim och Bo Bauhn, som får sällskap av cco Farzad Aghazadeh och finanschef Sven Fornling, medan Sobros Ronny Roos kliver in som styrelseordförande.

– Både Retune och Tillmobil är entreprenörsdrivna företag med starka värderingar och fokus på att leverera tjänster och en kundupplevelse i absolut framkant. Genom att samla deras expertis under samma tak blir man än mer relevant för kunder som ställer höga krav på sina it- och kommunikationsplattformar, säger David Stenlund Sager på Sobro.