Från och med 1 september är det trotjänaren Patrik Nylander som styr svenska Accenture. Han har varit på bolaget i drygt 24 år, och har haft flera ledande positioner inom olika affärsområden och branscher. Han kommer närmast från rollerna som ansvarig för affärsområdet Consumer Goods & Services i Norden, samt globalt ansvarig för affärsområdet Home & Personal Care. Han är dessutom ansvarig för några av Accentures största kunder i Norden.

Han ersätter Mattias Lewrén, som efter åtta år som vd nu kliver in i roll med titeln nordic mega deal lead.

Accenture har vuxit kraftigt i Sverige de senaste åren, inte minst tack vare förvärv. Idag har den svenska verksamheten runt 1 400 anställda. Under fjolåret köptes bland annat utvecklingsföretaget Cygni och cybersäkerhetsföretaget Sentor.

– Vi är väldigt glada över att utse Patrik till vd för Accenture i Sverige. Patrik är en av våra mest mångsidiga ledare och mycket engagerad i våra medarbetare och kunder. Hans omfattande erfarenhet och breda kompetens kommer att gynna den fortsatta tillväxten och utvecklingen av Accenture i Sverige, säger Carsten Sachmann, som har titeln nordics market unit lead om vd-bytet, och hyllar även företrädaren som han nu kommer jobba ännu närmare.

– Jag skulle också vilja passa på att tacka Mattias Lewrén för hans enastående bidrag som vd. Under hans åtta år har Accenture Sveriges omsättning tredubblats och antalet anställda fördubblats. Mattias har varit drivande i vår tillväxt och alltid visat ett djupt engagemang för våra kunder och medarbetare. Jag är väldigt glad över att få fortsätta arbeta med Mattias. Hans breda erfarenhet och kompetens kommer ytterligare att stärka Accentures närvaro i Norden när han nu tillträder rollen som nordic mega deal lead.