Huvudfokus för det Parisbaserade mjukvarubolaget Inqom, som har cirka 100 anställda, är redovisningsprocesser som automatiseras med hjälp av AI. För Vismas del innebär köpet att man kliver in på den franska marknaden, och därmed finns bolaget representerat i 29 länder i Europa och Latinamerika.

Inqom är Vismas 31:a förvärv i år. Ifjol landade koncernens köprunda på 42. Visma konstaterar att det gemensamma för de bolag som köps är molntjänster med hög kundnöjdhet och en betydande tillväxtpotential både på och utanför sin lokala marknad.

– Vi är oerhört glada över att vi nu går in på den franska marknaden genom vår investering i Inqom. Precis som Visma utvecklar de unik teknologi som hjälper kunder att blir mer effektiva och konkurrenskraftiga. Med detta förvärv förstärker vi vår tillväxtstrategi ytterligare på både nya och befintliga marknader, säger Vismas koncernchef Merete Hverven.

– Med Visma öppnas det upp nya och viktiga marknadsmöjligheter för oss och vi ser stor tillväxtpotential i Frankrike. Bolag inom redovisning är pressade att automatisera komplexa, tidskrävande processer, både för att attrahera nya medarbetare och för att möta kraven från kunderna. Vi har verktygen som kan hjälpa dem med det, säger Inqoms vd Romain Passilly.