Albanien har nu brutit sina diplomatiska förbindelser med Iran. Diplomater och ambassadpersonal har nu 24 timmar på sig att lämna landet, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I samma veva har Albaniens premiärminister Edi Rama anklagat Iran för att ligga bakom en cyberattack mot Albaniens regering den 15 juli. Syftet med attacken sägs ha varit att ”lamslå den offentliga sektorn och hacka data och elektronisk kommunikation från regeringens system”. Albaniens anklagelser styrks även av USA. Cyberattacken sägs ha misslyckats och ska resulterat i minimala skador i förhållande till vad den ska försökt göra.

Iran själva nekar till att de skulle ligga bakom cyberattacken och kritiserar beslutet att bryta de diplomatiska förbindelserna mellan länderna för att vara ”illa genomtänkt och kortsiktigt”.

– Iran som är ett av de länder som upplever cyberattacker mot kritiska infrastruktur fördömmer all användning av cyberrymden som ett verktyg för attacker mot kritisk infrastruktur i andra länder, säger Irans utrikesminister.

Läs också: Opinion – ”Cybersäkerheten måste stärkas - här är MSB:s kravlista på nästa regering”