Nordlo drog längsta strået i upphandlingen och ska nu leverera tjänster inom it-support och kundstöd till Veidekke Entreprenad, som jobbar med bygg- och anläggningsuppdrag i Skandinavien. Det nya samarbetet inleddes med ett införandeprojekt som slutfördes i maj.

I Sverige har Veidekke Entreprenad cirka 2 000 medarbetare på flera olika kontor, avdelningar och dotterbolag. Nordlo blir ansvarig för it-support till Veidekkes samtliga användare.

– Veidekke Entreprenad ville ha en strategisk partner som kunde ta ett helhetsansvar för deras supporttjänster och beställningshantering, En viktig del för dem är också att vidareutveckla supporten och det har vi visat att vi kan med vår lokala närvaro kombinerat med en stark leveranskapacitet, säger Björn Andersson, vd på Nordlo Växjö/Ljungby.

– Sedan vi inledde samarbetet har Nordlo visat sig vara en lyhörd partner som är proaktiv, levererar hög kvalitet och har kundnöjdheten i fokus. Det finns leverantörer som låser in kunden i olika kontrakt och avtal, där är Nordlo i stället en modern it-partner som förlitar sig på att hög kvalitet på leveranserna gör att kunden stannar kvar. Vi har också en dialog om att utöka samarbetet till hårdvara och kringutrustning, säger Nicole Welke, it-chef på Veidekke Entreprenad.

En viktig del för Veidekke Entreprenad handlade om att hitta en partner som både kan ta ansvar för supportprocessen och vidareutveckla företagets supporttjänster.

– Vi äger varje enskilt supportärende från start till mål, så att användarna får en single point of contact, oavsett om det handlar om drift, klienter eller annat. Veidekke har både egen it och flera andra leverantörer. Det är ett upplägg som vi är väldigt vana vid, att leverera service till kunder med flera olika leverantörer och lösningar, säger Björn Andersson.