Kampen om uppdraget att leverera hårdvara till Stockholms stads skolor går vidare. De senaste åren har det varit en hel del turer kring det som troligen är branschens största skolavtal.

I början av 2018 var det först Lin Education som tilldelades avtalet, men det ändrades sedan efter att staden konstaterat att bolaget hade lämnat ett anbud som de inte kunde stå fast vid. Då gick affären till Advania istället.

I slutet av 2019 bytte dock staden skolleverantör till Atea, som då tecknade ett treårsavtal. Nu inför att det avtalet löper ut har Stockholms stad gjort en ny upphandling, och nu går affären tillbaka till Advania igen.

Det nya avtalet ”Digitala enheter till stadens pedagogiska verksamheter” innefattar all hårdvara. Avtalstiden är på 21 månader och avtalets totala värde beräknas vara 700 miljoner kronor.

– Att få samarbeta med Stockholms stad och säkerställa att alla barn som går i skolan i staden och alla pedagoger som hjälper barnen får rätt förutsättningar är ett väldigt hedrande uppdrag, säger Advanias vd Tomas Wanselius.