Filmstaden har öppnat upp samtliga sina biografer igen efter pandemin. Bolagets löneavdelning producerar mellan 900 och 1 000 löner varje månad, och nu har man valt att investera i ett nytt lönesystem från Visma. Funktion och automation i kombination med pris uppges ha avgjort biobolagets val av system.

– Vi har länge tittat på hur vi kan effektivisera vår lönehantering utan en mängd specialanpassningar. Med HR-plus 8 kommer det att bli en enorm skillnad, säger Henrik Alfredsson, systemförvaltare och löneadministratör på Filmstaden och konstaterar vidare.

– Vi får större automation i process och flöde och mindre manuellt arbete. De öppna API:erna ger oss möjlighet att skapa smarta integrationer mellan lönesystemet och övriga stödsystem, nu och i framtiden.

HR-plus är ett molnbaserat system för större bolag. Projektet startar nu i höst och premiär för första löneutbetalningen beräknas bli efter sommaren 2023.

– Vi är väldigt glada för förtroendet att få fortsätta leverera lönesystem till Filmstaden. Den moderna tekniken ger tid till det som skapar mervärden för våra kunder och deras anställda. Vårt mål är att alla våra kunder ska vilja rekommendera oss som leverantör och jag blir extra glad när vi får ett förnyat förtroende från en kund, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Enterprise.