Linux Foundation Europe lanserade förra veckan i Dublin, rapporterar The Register. På scenen när den nya organisationen presenterades var Gabriele Columbro som också är chef över Fintech Open Source Foundation, Phil Robb från Ericsson, Rob Oshana från NXP Semiconductors, Sachico Muto från Openforum Europe och Vasu Chandrasekhara från SAP.

Gabriele Columbro, som kommer att basa över organisationen, säger till The Register att ”vi kommer att skapa en rådgivande kommitté, men vad vi inte kommer att göra är att skapa en separat styrelse för LF Europe, för samtidigt som vi vill främja regionalt samarbete vill vi inte skapa silos”.

Han tillägger att Linux Foundation har ”decenniers erfarenhet av att driva den största delade teknikinvesteringen i världen och det största öppna samarbetet som finns därute”.

Den nya organisationen kommer att vara en ideell organisation som ska verka från Belgien och fungera som en ingång till moderorganisationen.

– Så om du går med i Linux Foundation Europe, så innebär det att du kan gå med i Linux Foundation som ett separat avtal utan extra kostnad, säger Columbro.

Eftersom medlemskap är ett villkor för att starta ett projekt under Linux Foundations styrning bör detta förenkla processen för europeiska organisationer, skriver The Register.