Det norska SaaS-bolaget House of Control utvecklar mjukvara för kontraktshantering och IFRS 16-efterlevnad till kunder i hela Norden och är noterat på Oslo Euronext Growth. Vismas bud, som kommer att läggas senast den 7 oktober, värderar House of Control till 689 miljoner norska kronor, vilket motsvarar 728 miljoner kronor.

– House of Control levererar affärskritiska SaaS-lösningar som är ett bra komplement till våra befintliga produkter och vi är väldigt glada för den här möjligheten att bjuda in dem till Visma-familjen, säger Vismas koncernchef Merete Hverven, som själv upplevt bolaget som kund.

– Vi är redan en nöjd kund till House of Control och är imponerade över den unika kompetensen som finns i både ledningsgrupp och bland de anställda. Vi önskar behålla House of Control som ett eget bolag inom Vismakoncernen och knyta relevanta enheter till vårt eget ekosystem, samtidigt som vi behåller bolagets unika drivkraft och kultur.

Hos House of Control, som har 141 anställda, uppmanar bolagsledningen aktieägarna att acceptera budet.

– Att bli uppköpta av Visma är ett bevis på vad vår organisation har byggt upp. Vi ser fram emot möjligheten att fortsätta att växa och bygga House of Control tillsammans med Visma. Deras unika position, erfarenhet och expertis gör dem till en ideal partner för oss för att fortsätta vår lönsamma tillväxtresa, säger Lasse Sten, koncernchef på House of Control, om budet.