Fram till nu har Aurora och Deltaco verkat på varsitt håll, men med samma ägare i Distit. Men framöver kommer de båda bolagen istället att verka under namnet Aurdel.

Målet med sammanslagningen är att skapa ett starkare bolag. Det ger delvis ett utökat sortiment men det finns även en ambition att skapa bättre serviceutbud och logistiklösningar.

Totalt kommer Aurdel ha över 30 000 produkter, där bland annat de egna varumärkena Deltaco och L33t Gaming ingår. Båda bolagen jobbar med kedjejättar som Elgiganten, Dustin, Komplett och Media Markt. Under 2021 omsatte Deltaco och Aurora tillsammans cirka 1,9 miljarder kronor.

– Vi ser att vi har allt att vinna på att slå ihop dessa två stora nordiska aktörer. Förutom skalbarheten innebär det ett gemensamt utbud och lager, smarta logistiklösningar och en enorm kompetens som nu samlas. På det här sättet kan vi nå fler kunder och skapa ännu bättre, snabbare och smidigare kundupplevelser såväl som tekniska lösningar runt om i Norden och även i Baltikum, säger Swedeltacos tidigare vd Martin Gutberg, som blir vd på Aurdel.

Den uttalade ambitionen är att på sikt växa i Europa, med särskilt fokus på Norden och Baltikum.

– Vi ser att Aurdel blir en bra plattform för att växa organiskt och att vi står väl rustade för att möta marknadens rörelser. Vi har kapacitet och förutsättningar att hjälpa många kunder med många olika typer av problem på ett enkelt sätt, säger Martin Gutberg.