Nolltillit, eller zero trust, har momentum på säkerhetsmarknaden, konstaterar nyhetssajten Venturebeat och hänvisar till ett antal färska rapporter.

Bland annat är det en följd av president Bidens verkställande order från maj, som föreskriver zero trust-arkitektur för alla myndigheter och ett påskyndande av införandet i alla organisationer.

Ännu en drivkraft är behovet för organisationer att ha bättre säkerhet för den växande del av personalstyrkan som arbetar på distans.

Nolltillit är en princip att inte lita på något som inte är identifierat eller autentiserat vid varje interaktion. All åtkomst till en organisations it-resurser ska kräva identifiering och autentisering under hela sessionen.

Mjukvara och lösningar för nolltillit kommer att växa med i snitt 17,3 procent varje år fram till 2027, enligt en rapport från analysföretaget Gartner.

Därmed kommer den här marknaden att gå från en omsättning på 27,4 miljarder dollar 2022 till 60,7 miljarder 2027.

En annan undersökning, Zero-Trust Market Dynamics Survey, visar att 80 procent av organisationerna planerar att implementera zero trust-säkerhet, skriver Venturebeat.