I maj tog svenska Hypergene en prestigeaffär med landets största kommun. Och sedan dess har de kommunala affärerna tuffat på bra. Idag presenterar mjukvarubolaget att man gjort ytterligare fem affärer där en kommun valt Hypergene för att ha sin verksamhetsstyrning i ett samlat verktyg.

De fem nya kommunerna är Luleå, som valt en helhetslösning med applikationer för verksamhetsplanering, verksamhetsrapportering samt ekonomi- och personaluppföljning.

– Vi såg stora värden i att Hypergene kunde erbjuda en så heltäckande lösning. Det gör att vi kan ta ett grepp om hela verksamhetsstyrningen för beslutsfattare på alla nivåer. Att chefer och användare bara behöver använda ett samlat och sammanhängande system för alla de olika delarna skapar dessutom i sig effektivitet och enkelhet, säger Emma Breheim, biträdande stabschef på Luleå kommun.

Kommun nummer två är småländska Uppvidinge, som även kommer använda Hypergene för nyckeltalsanalys och verksamhetsrapportering. Övriga tre finns i Dalarna, där Mora, Orsa och Älvdalen kommun gjort en gemensam upphandling.

– Vi är väldigt glada över att så många kommuner väljer oss som leverantör. Det visar att vi på riktigt gör skillnad inom området ekonomi- och verksamhetsstyrning för svenska kommuner. Det gäller inte minst inom området budgetsystem och att skapa nya förutsättningar för ekonomisk planering och kontroll, säger Hypergenes vd Urban Bucht och konstaterar att man numera har över 80 kommuner som kunder.

– Vi ser dessutom att många värdesätter möjligheten att kunna integrera och kombinera den ekonomiska styrningen med mål- och kvalitetsstyrning.