Idag bjöd Microsoft in till Partner Inspiration Day på sitt svenska huvudkontor i Stockholm. Utöver att prata om morgondagens trender inför de hundratals partner som dykt upp, passade it-jätten också på att dela ut årets priser.

– Partner Inspiration Day är en av årets höjdpunkter och jag är otroligt stolt över den stora uppslutningen bland våra partner under årets event. Vårt partnernätverk är en av de absolut viktigaste faktorerna för oss att kunna realisera vårt mål om att göra Sverige konkurrenskraftigt och världsledande genom hållbar digitalisering. Därför är det mycket glädjande att vi ser samma möjligheter och är enade kring hur vi tillsammans ska arbeta för att driva Sveriges fortsatta digitaliseringsresa, säger Therése Treutiger, som är ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige.

Här är de 13 partner som tog hem varsin kategori, med Microsofts motivering:

Årets App Innovation Partner: Active Solution

”En hårt arbetande partner som ständigt kommer på nya och smarta lösningar. Vinnaren till kategorin överraskar alltid oss med vad som går att göra med den senaste teknologin, där partnerns bank-id-lösning är ett klockrent exempel på detta”.

Årets Azurepartner: Advania

”En partner som sätter kunden i centrum och haft stor framgång. Partnern använder skickligt sin erfarenhet kring hur man driftar kundmiljöer på ett standardiserat sätt samt expertisen som de erbjuder befintliga kunder med sin molnresa”.

Årets Compliance Partner: Exobe

”Partnern har under lång tid arbetat med våra erbjudanden inom produktivitet, säkerhet och efterlevnad och har varit djupt engagerade tillsammans med kunder kring frågor som riskutvärdering och riskhantering”.

Årets Hållbarhetspartner: KPMG

”Partnern har byggt en smidig lösning ovanpå Cloud for Sustainability som gör det möjligt för företag att mäta, följa upp och rapportera enligt den nya lagstiftningen. Partnern kan dessutom använda sin globala kunskap att hjälpa kunden nå sina hållbarhetsmål”.

Årets ISV Partner: Artificial Solutions

”Partnern är en stark förespråkare för såväl Azure som flera andra Microsoftlösningar. De har vuxit enormt på marknaden och vi ser fram emot att få följa deras resa”.

Årets Modern Work-partner: Nexer

”Partnern har lyft medarbetarupplevelsen markant hos företag inom samtliga kundsegment genom att föra samman kommunikation, kunskap, utbildning, resurser och insikter med hjälp av Viva som en av de första partnerna i Sverige”.

Årets Säkerhetspartner: Onevinn

”Partnern har ett proaktivt samarbete med Microsoft och har under året konsekvent varit engagerad tillsammans med Microsoft i allt från gemensamma GTM-aktiviteter till framtagandet av nya erbjudanden på Microsofts säkerhetsplattform. Detta har resulterat i flera nya affärer där vi tillsammans har gjort svensk digitalisering säkrare”.

Årets Surfacepartner: Co-Ideation

”Partnern har med stor kompetens visat för kunder hur man kan dra nytta av Surfaceplattformen för att få ut mer av sin Microsoftmiljö. De har demonstrerat och implementerat nya mötesrumsmöjligheter med Microsoft Surface och vidgat synen på hur vi i framtiden kan jobba på ett mer kreativt sätt i en hybrid vardag”.

Årets Transformationspartner: EY

”Partnern har drivit transformationsagendan med våra gemensamma kunder inom flera områden, vilket har resulterat i flera strategiska vinster inom områdena säkerhet, hållbarhet, augmented reality samt Dynamics. Partnern har vidare visat sig kunna driva den strategiska diskussionen tillsammans med våra kundteam och ledning”.

Årets AI-partner: Capgemini/Sogeti

”En global partner med lokal förankring som ständigt utmanar och kommer på nya lösningar till problem. Utöver detta har de lyckats bra med paketeringen av en komplex produkt.

Årets SMB-partner: Arrow

”Under ett år med väldigt många förändringar i kanalen har partnern på ett fantastiskt sätt guidat andra Microsoftpartner genom lanseringen av vår nya kommersiella modell, New Commerce. Genomtänkta utbildningsinsatser, coachning och många långa timmar av hårt arbete gör att partnern utses till Årets SMB-partner”.

Årets Bizapps F&O Partner: Columbus

”En partner som ständigt fyller på med spännande kundnamn i pipen, förflyttar en stor del av kundbasen i Sverige till molnet med Dynamics 365 F&O men som också stöttar kunderna i sin förändringsresa, och gör kunden redo för en digital omställning. Att dessutom kunna arbeta med hela Microsofts moln och workloads gör att årets F&O Partner är Columbus”.

Årets Bizapps CE Partner: Fellowmind

”En partner som transformerar kundernas resa in i Customer Engagement-plattformen, där sales ofta är kärnan. Att man dessutom ständigt arbetar med nästa workload och har en tydlig Power Platform-strategi gör att Fellowmind är en självklar plats som årets CE Partner”.