Det här är den senaste i raden av Google-tjänster som nu inte längre finns tillgänglig i Kina, som är världens näst största ekonomi.

"Vi upphör med Google Translate i Fastlandskina på grund av låg användning", uppger företaget i ett uttalande, skriver nyhetskanalen CNBC.

Den dedikerade webbplatsen för det kinesiska fastlandet för Google Translate kommer nu omdirigera användare till Hong Kong-versionen av tjänsten, skriver CNBC. Denna är dock inte tillgängligt från Kinas fastland.

Google har inte mycket närvaro kvar i Kina. De drog tillbaka sin sökmotor från Kina 2010 på grund av den stränga statliga censuren på nätet och tjänster som Google Maps och Gmail har blockerats av den kinesiska regeringen.

De gjorde dock ett försök att ta sig tillbaka på sökmarknaden 2018, men skrotade till slut projektet efter protester både från anställda och politiker.

Som ett resultat av Googles frånvaro har lokala konkurrenter som sökmotorn Baidu och speljätten Tencent kommit att dominera det kinesiska internetlandskapet.

En del av Googles hårdvara tillverkas fortfarande i Kina, men företaget har flyttat viss produktion av sina Pixel-smartphones till Vietnam.