Hackarna bakom ransomwareattacken mot Los Angeles Unified School District i början av september hade satt en tidsfrist till 4 oktober – innan dess skulle distriktet betala en okänd lösesumma.

Nu har en stor mängd data i stället lagts ut på en sajt på dark web som tillhör Vice Society, en hackargrupp som inriktar sig på utbildningsväsendet, rapporterar Techcrunch.

Det handlar om sådant som passuppgifter, personnummer och skatteformulär men också konfidentiell information som kontrakt och juridiska dokument, finansiella rapporter som innehåller uppgifter om bankkonton och hälsoinformation där det bland annat finns uppgifter från covid-19-test, rapporter om tidigare fällande domar och psykologiska bedömningar av elever.

Tillsammans med uppgifterna lämnade hackarna också ett meddelande om att den amerikanska myndigheten CISA, Cybersecurity and infrastructure security agency, som bistått skoldistriktet "slösade bort vår tid". Och de säger också till Techcrunch att CISA gjort fel när de avrått distriktet att betala lösen – ”"nu har LAUSD förlorat 500 GB filer".

LAUSD näst största distriktet i USA med över 1 000 skolor och 600 000 elever. Fortfarande pågår arbetet med att återställa systemen efter attacken och distriktet uppger att man "gör framsteg mot full driftsstabilitet för flera centrala informationstekniska tjänster".

Hittills i år ska Vice Society ha attackerat minst åtta andra amerikanska skoldistrikt, högskolor och universitet.