Tidigare i veckan presenterade Combined X köpet av den Östersundsbaserade Servicenow-specialisten Loca. Nu följer man upp med ännu ett köp.

Det handlar om Stockholmsbaserade Redway, vars verksamhetskonsulter jobbar med att skapa bättre kundupplevelser. Bolaget grundades 1998 och hette tidigare Telemanagement, med ett starkt avtryck inom upphandling i telekomsektorn. I upphandlingsuppdragen ingår allt från förstudier till verksamhetsutveckling och implementering.

Ifjol bytte bolaget namn till Redway och idag har man runt 25 anställda och omsätter 35 miljoner kronor årligen. Prislappen för Combined X landar på 26 miljoner kronor.

– Det blir ett fint tillskott till Combined X-familjen. Det är vårt första renodlade verksamhetskonsultbolag. Tidigare har vi mest teknikinriktade bolag, säger vd Jörgen Qwist, som känner bolaget väl från Telemanagement-tiden när han själv var på DGC.

– Jag har följt bolaget i 15 år, och de är väletablerade och skickliga inom upphandling av kontaktcenter och telekomlösningar. Combined X består av specialistbolag med ambitionen att bli marknadsledande Redway har under många år etablerat sig som en ledande verksamhetskonsult i sin nisch.

– Vi gillar Combined X idé att få nischade specialistbolag att samverka samtidigt som varje bolag ska stå på egna ben och utveckla ett eget starkt varumärke, det passar Redway perfekt. Vi får en bredare plattform att jobba utifrån i vår resa mot att bli det ledande specialistbolaget inom utveckling av kundupplevelser, säger Redways vd Maria Lindell.