Han lämnar dock inte Dustin direkt, utan orsaken till sortin är att han har rekryterats till ett nytt uppdrag. I september 2023 kliver han in som vd på Axel Johnson.

Dustin meddelar att processen med att hitta en ny vd inleds omedelbart, och att Thomas Ekman kommer att finnas kvar under sin sex månaders uppsägningstid, eller tills en ny vd är på plats.

– Jag är väldigt stolt över vad vi som bolag tillsammans åstadkommit de senaste åren. Vi har vuxit kraftigt, både organiskt och genom förvärv, och gjort intåg på nya marknader som gett oss en tydligare och starkare europeisk position. Dustin har en stark ledningsgrupp och dedikerade medarbetare med högt engagemang och jag ser fram emot att utifrån ägarperspektivet vara fortsatt starkt engagerad i utvecklingen av bolaget. Nu är dock fokus på Dustin och att säkra överlämningen till en ny vd, säger Thomas Ekman om sin tid på bolaget som inleddes 2018.

– Thomas har, tillsammans med sitt team, tagit Dustin från ett nordiskt till ett europeiskt bolag med en tydlig strategi för långsiktigt lönsam och hållbar tillväxt. Den expansiva utvecklingen har varit möjlig genom att Thomas ledarskap tydligt karaktäriseras av ambition och mod, och han har med sitt fokus på både människor och affären byggt ett starkt team och stärkt Dustins varumärke. Jag och alla i styrelsen vill varmt tacka Thomas för hans värdefulla insatser för Dustin och önskar honom lycka till i sitt nya uppdrag, säger styrelseordförande Mia Brunell Livfors.