Det rör på sig hos de stora branschaktörerna. Häromdagen meddelade Dustin att man ska byta vd. Idag meddelar Advania att det är dags att byta koncernchef.

Från och med den 1 november är det Hege Støre som leder koncernen. Hon tar över efter Mikael Noaksson, som istället fortsätter i en ny roll som chefsstrateg och styrelseledamot.

Hege Støre har tidigare varit vd på Visolit Norge, och kom till Advania i samband med storförvärvet 2021. Sedan januari har hon varit vice koncernchef.

– Det blir väldigt väldigt spännande. Jag ser fram emot att få vara med och lyfta Advania till nästa nivå, svarar Hege Støre på frågan om hur det känns att ta över.

– Våra medarbetare, vårt tankesätt och vårt målmedvetna fokus på kundernas krav och förväntningar är det som gör skillnad för att skapa värde för våra kunder så att de kan växa med smart användning av it.

Den decentraliserade modellen med en lokal vd i varje land kommer leva kvar. Sverige är fortfarande Advanias största marknad, med Norge som tvåa och England som trea. Ursprungslandet Island kommer först på fjärde plats.

– Vi har bra organisk tillväxt och är relativt aggressiva med uppköp. Det ska bli spännande att se vad vi kan hitta för synergier mellan länderna. Vi kan bli ännu tydligare med vårt varumärke och göra det mer känt, säger Hege Støre och konstaterar att det fortfarande är på den isländska marknaden man lyckats göra starkast avtryck varumärkesmässigt.

Även målgruppen kommer vara densamma framöver, där man sedan tidigare har såväl små som stora som medelstora företag både i privat och offentlig sektor.

För Mikael Noaksson, som varit på bolaget sedan 1998 och varit koncernchef de senaste fem åren, väntar nu nya tider. Och han låter övertygad om att han lämnar över till rätt person.

– Vi har vuxit mycket de senaste åren eftersom det finns en stor efterfrågan på en it-servicepartner som Advania. Med det kommer nya och spännande utmaningar för att upprätthålla våra kärnvärden och vår strategi. Det har varit min plan att lämna över vd-rollen till Hege när tiden var inne. Vi utsåg henne till vice vd i januari och sedan dess har hon mer än överträffat mina förväntningar, säger han.