Av de tolv bolag som lämnade anbud var det sju som valdes ut, och fem som fick stryka på foten.

Den vinnande septetten bestod av Pulsen, Crayon, Atea, Dustin, Redpill Linpro, Chas Visual Management och Telia Cygate. Här presenterade i den rangordning som bolagen hamnade i selekteringen.

De fem bolag som föll bort var Software One, Areachica, Insight, Knowit Connectivity och Advania.

Henrik Gavelli, koncernchef för Redpill Linpro, är mycket nöjd över att ha fått förnyat förtroende. Bolaget har varit leverantör till offentlig sektor sedan 2004.

– Vi är stolta över att Kammarkollegiet har gett oss förnyat förtroende att leverera programvarulösningar till offentlig sektor. Inom ramen för avtalet kommer vi fortsatt ha starkt fokus på lösningar byggda på öppen källkod och utvecklade för de specifika krav gällande hög dataintegritet som offentlig sektor har, säger han.

Hos Telia Cygate är man inte lika vana vid att vara med på just det här ramavtalet, men vd Fredrik Sidmar säger att det passar bra in i hur man bygger bolaget framåt.

– Detta är ett nytt ramavtal för Telia Cygate och ligger väl i vår strategiska riktning mot att växa vår tjänsteaffär och stärker vår satsning på säkerhet och hybrid-it, konstaterar han.