Det nya ramavtal som nu är klart gäller it-tjänster till Göteborgs Stad samt ett antal kommuner i närområdet. Avtalet träder i kraft 1 december och gäller under en period av fyra år.

Beställningsvolymen för samtliga tio delområden uppges vara 1,2 miljarder kronor under den totala avtalstiden. Den uppskattningen är främst baserad på omsättningen från tidigare ramavtal.

De organisationer som kan avropa från avtalet är utöver Göteborgs stad även Göteborgsregionens Kommunalförbund och ISGR, Räddningstjänsten Storgöteborg, Gryning Vård, Stiftelsen Göteborgs sjukhem inklusive ingående stiftelser och bolag, Härryda kommun, Kungälvs kommun, Lerums kommun, Lilla Edets kommun, Mölndals Stad, Orust kommun, Stenungsunds kommun, Tjörns kommun och Öckerö kommun.

De fyra största områdena är Konsultmäklare, Systemutveckling och systemförvaltning, Ledning och styrning/Verksamhetsutveckling och strategi samt Infrastruktur och kommunikation, som tillsammans beräknas stå för drygt 80 procent av omsättningen.

Det enskilt största är Konsultmäklare, förmedling av tjänsten, där man räknar med att cirka 45 procent av omsättningen kommer hamna, och det är goda nyheter för Ework, som var det bolag som tog hem den delen i kamp mot Perido och Magnit, det vill säga det bolag som tidigare hette Workforce Logiq.

– Vi är glada att få utökat förtroende från Göteborgs Stad. Genom Eworks oberoende och stora nätverk av konsulter inom tech, R&D, engineering och business development kan vi erbjuda en flexibilitet i att hitta rätt kompetens till konkurrenskraftiga villkor, säger Karin Schreil, vd på Ework Group.

Och det är många bolag som är nöjda över utfallet. Nexer Group har via sina bolag fått tilldelning i fem delområden: Ledning och styrning, Systemutveckling samt Webbutveckling för Nexer, medan Nexer Infrastructure kommit med i Teknikstöd och servicedesk samt Test och testledning.

– Från Nexers huvudkontor i Göteborg kan vi arbeta nära verksamheterna med allt från strategisk rådgivning till teknisk kompetens för att stödja arbetet med digitalisering, innovation och verksamhetsutveckling. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med att ta fram lösningar på de utmaningar och möjligheter som vi står inför och skapa samhällsnytta, säger Susanne Paulsson, ansvarig för offentlig sektor på Nexer.

Konsultgruppen Qgroup har också fått tilldelning i de tre områdena Ledning och styrning, Systemutveckling och Webbutveckling.

– Det är glädjande att Göteborgs Stad har sett fördelarna med både vår bredd och specialistkunskap. Vi är glada över förtroendet som vi fått och ser fram emot att arbeta tillsammans för att utveckla staden, säger säljchef Fredrik Book.

På delområdet Infrastruktur och kommunikation, som beräknas stå för 10 procent av den totala omsättningen, är Proact ett av sju bolag som valts ut.

– Det kommer att bli ett utmärkt komplement till Kammarkollegiets ramavtal för Datacenter som tecknades tidigare i år. Vi har kavlat upp ärmarna och står redo att hjälpa Västsveriges kommuner och bolag vidare på deras digitaliseringsresor, säger Proacts försäljningschef Roland Fällberg.

Här är samtliga vinnare i respektive delområde

Konsultmäklare
Ework

Systemutveckling och systemförvaltning
Consid, Fujitsu, Nexer, Omegapoint, Qgroup, Red road, Sylog, Viati, Afry, Sweco

Ledning och styrning/Verksamhetsutveckling och strategi
A Society, Castra, Consid, Fujitsu, Kvadrat, Nexer, Sweco, Chas Visual Management, Qgroup, Incubit, Tietoevry, Prove

Infrastruktur och kommunikation
Adwise Consulting, Centric, Chas Visual Management, Fujitsu, Proact, Atea, Castra

Informationssäkerhet
Atea, HiQ, Knowit, Omegapoint, Security Solution

GIS
Sweco, Triona, Viati

Teknikstöd och servicedesk
Centric, Nexer Infrastructure

Webbutveckling
Consid, Nexer, Qgroup, Afry, Chas Visual Management

Arkitekter
Omegapoint, Tretton37, Afry, Viati, A Society

Test och testledning
Capgemini, Nexer Infrastructure, Qualityminds, CGI