Amerikanska mjukvarubolaget BMC Software är ett av många it-bolag som vuxit under pandemin. En del av det Houstonbaserade bolagets tillväxt bestod också av att man förvärvade ett antal bolag under den tiden. Av dessa var ett svenskt, Comaround, som köptes i oktober 2020, och som levererar molnbaserad AI-mjukvara som främst används av serviceorganisationer för att effektivisera kunksapshantering.

Totalt gjorde BMC Software fem förvärv under ett och ett halvt år. Övriga fyra bolag som köptes under den perioden var mainframebolaget RSM Partners, Compuware, Alderstone och Streamweaver.

– Alla förvärv har skett inom en ganska kort tidsperiod och de fyller sin roll inom respektive affärsområde. Comaround har en framstående produkt inom knowledge management, och har framför allt fantastiska kunder, säger Nordenchef Markus Kjellner om det svenska bolaget.

BMC har sina nordiska kontor i Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm, som är det största kontoret. Markus Kjellner är Nordenchef och anslöt till BMC från Oracle 2017.

– Samtliga tre affärsområden växer organiskt och BMC växer som organisation och kommer troligen att anställa betydligt fler nu. Vår affär utvecklas hälsosamt och vi kommer även växa via vår indirekta modell, där vi tar hjälp av våra partner, säger han.

De tre affärsområden BMC Software jobbar med är automatisering av stordatorer, automatisering av workload samt service operations management. Kunderna är främst stora organisationer och återfinns inom bank och finans och hos de stora telekomoperatörerna, offentlig förvaltning, tillverkande industri och retail samt pharma. Och Nordenchefen säger att det har gått bra under de senaste åren.

– Vi var snabba på att ställa om och det har varit en bra marknad för det vi erbjuder. Det är många företag som har sett över sina serviceprocesser och sina it-miljöer, så det har funnits ett marknadsbehov och vi har vuxit med nya kunder, säger Markus Kjellner, men betonar också att många kunder har uppgraderat sina lösningar.

– Det finns en stark lojalitet hos våra befintliga kunder och vi är väldigt ödmjuka för det fortroende BMC har.