Fredrik och Tobias snackar Obsidianoch versions-postmortem.

Vi börjar med att diskutera hur Tobias jobbar med Obsidian. Det blir nyttiga plugins, mallar och synk. Tobias har provat flera synkmetoder för sina Obsidian-valv och har haft lite olika roliga problem med alla.

Sedan blir det LLVM-postmortem – Tobias har skrivit ett inlägg med saker som blivit kvar efter senaste versionen. I versionen kom flera diskussioner upp utan självklara svar – som till exempel hur Clang-biblioteket versionsnumreras. Resultatet blev en text om vad som inte gjorts, varför, vad som kan eller bör göras, och med pekare till vilka som varit inblandade. Fredrik känner att det finns bra saker att ta upp i andra projekt också, saker som inte riktigt kommer med i vanliga retrospekt.

Som avslutning berättar Tobias om en bugg i clang-format som fått honom att fundera kring hur man felsöker kod man inte förstår.

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack@tobiashieta@iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i Itunes!