Efter att man testat med pilotprojekt under några år har nu restauranggrossisten Martin & Servera valt att implementera Göteborgsbolaget Pindelivers system i full skala. Det handlar om ett transportledningssystem som hjälper till att effektivisera körscheman genom ruttoptimering, öka spårbarheten av ordrar och inte minst ger användaren möjlighet att följa upp på samma plattform.

För Martin & Servera och dess kunder innebär det bland annat att det går att följa en order i realtid samtidigt som chauffören även kan registrera returer under pågående leverans. Den digitaliserade leveransprocessen ska också ge en bättre överblick och gör att en hel del manuell administration kan automatiseras. Dessutom kan statistiken man får in användas för att utveckla verksamheten framöver.

– Vi är väldigt nöjda att få det här på plats. Ända sedan vi först testade Pindeliver för ruttoptimering för fyra år sedan har vi varit imponerade av plattformen och vi är glada över att kunna utveckla samarbetet till en fullskalig lösning för hela vår transportprocess. Utrullningen är redan igång och utfallen hittills är mycket lovande även om vissa värden kommer att bli tydliga först när vi använt plattformen under en lite längre tid och implementerat all funktionalitet, säger Magnus Schultz, strategi- och utvecklingschef på Martin & Servera, och tar några exempel.

– Genom att digitalisera leveransprocesserna kommer vi att kunna samla in väldigt mycket data som vi kan använda för att utveckla verksamheten. Med Pindeliver får vi reda på alltifrån hur många ordrar som har levererats till hur många mil våra lastbilar har kört och då kan vi exempelvis beräkna hur mycket koldioxid som har släppts ut under respektive leverans på ett mycket mer korrekt sätt.

– Det är väldigt roligt att Martin & Servera valde oss och ett kvitto på hur bra vår produkt är. Vi är stolta över att kunna erbjuda en plattform som effektiviserar deras verksamhet och bidrar till att göra branschen mer hållbar. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta arbeta nära Martin & Servera och vara med på deras utvecklingsresa framöver, säger Pindelivers vd Patrik Thelandersson.