Nätverksjätten Cisco har precis haft sitt årliga event Partner Summit 2022 i Las Vegas, och som vanligt delades det ut pris till årets bästa partnerinsatser. De svenska priserna delades ut i 13 kategorier och som vanligt var det trion Atea, Conscia och Cygate som kammade hem flest.

Atea fick det mest prestigefulla priset som årets Ciscopartner, och man var därmed det bolag som fick flest utmärkelser, med totalt tre vinster. Utöver årets partner ansågs man vara bäst inom mjukvara och säkerhet.

– Att vi får dessa priser är ett resultat av både starka laginsatser och effektivt teamwork. Vi visar tydligt att vi, genom att kombinera djup branschkunskap med gedigen kompetens inom Cisco, fortsätter skapa värde för våra kunder. Jag är oerhört stolt och tacksam över alla våra stjärnor som bidragit till dessa utmärkelser och vill rikta ett stort tack till Cisco för ett partnerskap i landslagsklass, säger Ateas vd Linus Wallin.

Conscias två utmärkelser kom inom Application Experience och Marketing.

– Dagens kund förväntar sig inte ännu ett it-system, de förväntar sig ett värde och en kundupplevelse. Ciscos teknologi är bäst på att säkra denna kundupplevelse. Som ledande Cisco-expertpartner satsar vi naturligtvis på denna och har fått ett mycket positivt gensvar på marknaden. Jag är stolt och mycket tacksam till alla de stjärnor på Conscia Sverige vars insatser lett till vinst såväl i Sverige som i Nordeuropa, säger Lars Kyhstedt,vd på Conscia Sverige.

Telia fick också två priser, ett som Telia inom Meraki, och ett som Cygate inom IoT.

– De här priserna är ett kvitto på det nära samarbete vi har med Cisco och vår gemensamma förmåga att bygga avancerade nät för IoT, sakernas internet. Ett exempel på det är den spännande affär vi precis gjort med Ellevio, där vi använder teknik och utrustning från Cisco för att koppla upp deras smarta elnät, säger Telia Cygates vd Fredrik Sidmar om IoT-priset.

Här är samtliga svenska vinnare

Partner of the Year – Atea
Security – Atea
Software – Atea

Application Experience – Conscia
Marketing – Conscia

IoT/Industry – Telia Cygate
Enterprise Networking/Meraki – Telia

Cloud – Miradot
Collaboration – Simplify
Commercial – Tele2
Customer Experience – Advania
Distributor – Comstor
MSP – Iver