Uppgifterna som publicerats på dark web tycks enligt AP vara en delmängd av de data som stals från sjukförsäkringsbolaget i oktober.

Från början uppgav Medibank att det handlade om uppgifter om fyra miljoner kunder men i veckan uppdaterades den siffran till 9,7 miljoner kunder och inkluderar sådant som diagnoser och behandlingar.

– Detta är en kriminell handling som syftar till att skada våra kunder och orsaka ångest, säger Medibanks vd David Koczkar i ett uttalande.

Han upprepade också sin tidigare ursäkt till kunderna.

Bland annat finns Australiens premiärminister och cybersäkerhetsminister bland de drabbade eftersom de är kunder hos Medibank.

Enligt cybersäkerhetsministern Clare O´Neill är antalet personer vars medicinska information äventyrats fortfarande rätt få och hon uppmanar sociala och traditionella medieföretag att se till att deras plattformar inte används för att dela människors stulna medicinska information.

– Om ni gör det kommer ni att hjälpa och uppmuntra de skurkar som står bakom dessa brottsliga handlingar och jag vet att ni inte skulle göra det mot ert eget land och era egna medborgare, säger hon.