IBM samlade i förra veckan sina partner på det årliga eventet Think on tour, med fokus på data, AI, cybersäkerhet och automatisering. Årets upplaga hölls i Amsterdam den 9 november, och då delades det även ut priser till 13 partner i norra Europa.

Två svenska bolag fanns bland vinnarna. Dels Atea som fick priset som årets business partner i Sverige, dels Adeddo, som tillsammans med belgiska Infocura kammade hem kategorin Outstanding Data & AI Award.

– IBM:s ekosystem står i centrum för våra strategiska prioriteringar. Vi kan inte utveckla ekosystemet utan att alla våra partner växer. Det var därför glädjande att kunna hylla våra nordeuropeiska ekosystempartner i Amsterdam den här veckan, för att de har fångat möjligheterna inom hybridmoln och AI på sina marknader, eller för att de har gått in på nya områden, säger Thomas Christensen, chef för IBM Ecosystem i regionen Northern Europe om prisutdelningen, och fortsatte sedan ösa lovord över partnerledet.

– Med ett ekosystem med så många talangfulla människor och framgångsrika affärspartner var det ingen lätt uppgift för juryn att utse vinnarna i år. Jag är medveten om att våra partner har ett val när det gäller vem de samarbetar med. De måste absolut älska att arbeta med IBM. Och det är mitt jobb att leverera det.

Här är samtliga nordeuropeiska vinnare

Outstanding Innovation Award – Deloitte (Danmark)

Outstanding Security Award – Securedevice (Danmark)

Outstanding Data & AI Award – Infocura (Belgien), Addedo (Sverige).

Outstanding Automation & Integration Award – Atea Group

Outstanding Infrastructure and Hybrid Cloud – SLTN (Nederländerna)

Outstanding New Ecosystem Partner – Sharecat Solutions (Norge)

IBM Business Partner Sverige – Atea

IBM Business Partner Belgien – NSI IT Software and Services

IBM Business Partner Danmark – Any.Cloud

IBM Business Partner Norge – Move

IBM Business Partner Luxemburg – Inetum Luxembourg

IBM Business Partner Finland – Intito

IBM-affärspartner Nederländerna – TTNL