Tyska mjukvarujätten SAP gör en storsatsning inom det heta lowcode-området med lansering av en ny plattform.

Lowcode innebär kortfattat att affärsanvändare utan djupare tekniska kunskaper ska kunna skapa applikationer för sina verksamheter med hjälp av enkel dra-och-släpp-teknik. Det har vuxit i popularitet de senaste åren eftersom det avlastar utvecklarna samtidigt som affärsanvändarna som vet vad de behöver för applikationer för att effektivisera sitt arbete får en möjlighet att utveckla sådana.

Det var på TechEd-konferensen i Las Vegas som SAP lanserade lowcode-plattformen Build, som de säger ska ”underlätta nästa våg av affärstransformation”.

Affärsanvändare ska kunna dra nytta av allt som ingår i SAP:s Business Technology-plattform, uppgav företaget under lanseringen. De ska kunna integrera system, bygga applikationer och övervaka, analysera och automatisera processer, utan att behöva flytta sina data till ett externt system.

– SAP Build sammanför världens mest kraftfulla affärsapplikationer med en plattform som är gjord för affärsanvändare. I en tid med stora förändringar gör SAP Build och partnerskapet med Coursera så att kunderna kan framtidssäkra sin verksamhet och få ut mesta möjliga av sina teknikinvesteringar, säger Juergen Mueller, teknisk chef på SAP.

Analysföretaget IDC tror att mer än 100 miljoner affärsanvändare över hela världen kommer att vara inblandade i produktionen av digitala lösningar under de kommande tio åren, framkom i samband med lanseringen.