Svenska Kontract och finska Midagon, med huvudkontor i Esbo, kommer att verka tillsammans från och med den 15 november. Det finska bolaget beskrivs av Kontract som ett liknande bolag som det egna, det vill säga ”en oberoende partner som hjälper sina kunder att lyckas med transformationsprojekt inom affärsutveckling och it”.

Nu ska de båda bolagen sikta på att driva transformation inom it och affärsutveckling i Norden, och man lyfter framför allt fram sina gemensamma nordiska värderingar. Tillsammans kommer det nya bolaget ha runt 170 anställda i Sverige och Finland.

– Tillsammans med Midagon ser vi att det finns en stark efterfrågan på marknaden av erfarna och oberoende konsulter, som driver och leder våra kunder framåt i deras utmanande transformationsprojekt. Vi ser styrkan i att båda organisationerna drivs av nordiska värderingar, där vi förespråkar en balans mellan arbete och fritid och där vi är ödmjuka och pragmatiska, säger Kristian Franzén, vd och medgrundare på Kontract.

– Det finns en stor efterfrågan från både våra och Kontracts kunder för oberoende konsulttjänster med objektivitet och medmänsklighet som utgångspunkt. Jag ser verkligen fram emot att påbörja den här resan tillsammans och ser det här som en fantastisk möjlighet för våra kunder och våra experter, säger Midagons vd Ilkka Töyrylä.