Vi skrev nyligen om hur Nordic IT Group bytt namn till Aderian Group, och i samband med det pratade även vd Mia Åslander om att tillväxten delvis skulle ske via förvärv.

Och idag läggs alltså två nya företag till koncernen, båda med huvudkontor i Göteborg. Det är Square Moon med 20 anställda, som även har kontor i Malmö och Stockholm, och som fokuserar på användarvänliga system som ska hjälpa företag i digitaliseringen. Bolag nummer två är Security Solution med tio anställda och de jobbar med tjänster inom riskhantering, säkerhet och GDPR till både företag och offentlig sektor.

– Det är roligt att vi växer, något som definitivt är ett av våra mål. Nu får vi dessutom tillgång till två specialistområden som tillför koncernen helt ny kompetens, välkomnar Mia Åslander sina nya kollegor.

Hon säger att bolagen kommer behålla namnen men också att de kommer vara del av en större plattform där man ska dela kompetens med varandra. Och ännu fler förvärv ska det bli.

– Vi kommer att fortsätta växa med bolag som passar in i gruppens struktur och strategi. Lokal kännedom, mångårig branscherfarenhet och specialistkompetens är gemensamma nämnare som vi tittar på.