Svenska Diaverum, som jobbar med njurvård och erbjuder tjänster inom dialys och relaterade stödfunktioner i drygt 20 länder, har förlängt och utökat sitt samarbete med Iver. Det nya treårsavtalet innebär att Iver fortsätter leverera it-drifttjänster samt brandväggstjänster och backup. Iver uppger också att tjänstleveransen ska ske i speglade datacenter för att uppnå kraven på redundans.

– Vi är glada över det nya samarbetsavtalet och det känns tryggt att ha Iver som partner för vår it-drift. En modern, effektiv och säker it-drift är grundläggande för vår digitala transformation och möjliggörare i vår mission att förbättra livskvaliteten för njurpatienter världen över, säger David Jakobsson, it-ansvarig på Diaverum.

– Avtalet förstärker vår position inom vår prioriterade vertikal vård och hälsa där ökad digitaliseringen skapar stora möjligheter att koordinera, effektivisera och ge en fortsatt bra upplevelse för patienter och kunder. Vi är väldigt stolta över vårt kundteam som nu ska fokusera på att lyfta vår leverans till en ny nivå genom ett nära samarbete och skapa kundnytta i fokus, säger Magnus Furmarker, affärsutvecklingschef på Iver.