Köpet är enligt Pion Group ett sätt att stärka konsult- och rekryteringsaffären. Dreamwork, som grundades 2006, har framför allt en stark marknadsposition i södra Sverige. Bolaget jobbar med både konsulting och rekrytering, och dotterbolaget Lisberg har riktat in sig på att hitta chefer samt har en bemanningsverksamhet inriktad mot industri- och lagerpersonal.

Inom Pion Group-koncernen finns varumärkena Qrios, Workspace Recruit, Poolia, Roi Rekrytering, Uniflex och Student Node. Verksamheten inom Lisberg kommer efter förvärvet att vara ett självständigt dotterbolag, medan övriga Dreamwork ska slås ihop med Poolia och Uniflex.

Pion Group köper samtliga aktier. Prislappen landar på 45 miljoner kronor och tillträde sker den 3 januari.

– Genom förvärvet får vi tillgång till Dreamworks innovativa kompetens inom digitalisering, vilket kommer att gagna alla bolag inom Pion Group-koncernen. Med Dreamwork tar vi oss ett steg närmare vår vision ”a world where people matter – powered by tech”, samtidigt som vi stärker vår konsult- och rekryteringsverksamhet. Genom Dreamworks dotterbolag Lisberg Executive Search får vi en ännu starkare position även på den marknaden, säger koncernchef Jan Bengtsson.

De som säljer bolaget är Dreamworks grundare och huvudägare Mats Kullenberg samt en handfull privata investerare och sex personer i personalen. Mats Kullenberg och ledningen ska fortsätta inom Pion Group i vad som beskrivs som ledande nyckelroller, och kommer även vara aktieägare.

– Vi ser synergieffekter på flera områden och vår lönsamma affär, digitaliseringsstrategi och starka position kommer att bidra med såväl kompetens som kunder till bolagen inom Pion Group, säger Mats Kullenberg.