Iver och Skånska Byggvaror har tidigare jobbat ihop. Nu har parterna tecknat ett nytt mångårigt avtal. Iver ska leverera sin tjänst Cloud Platform, vilket är en serverdriftlösning och virtualiseringsplattform som även inkluderar molntjänster.

Skånska Byggvaror säljer förädlade byggvaruprodukter för gör det själv-marknaden och ingår i Byggmax Group. Sedan tidigare har bolaget även köpt supporttjänster, licenshantering och konsulttjänster av Iver.

– Med detta projekt sätter vi starten till att få en samlad driftsituation som är snabbfotad och optimerad för vår utveckling av affären. Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Iver varför det kändes naturligt att här utöka vårt samarbete ytterligare, säger Michael Holm, cto på Skånska Byggvaror.

– Det är alltid extra kul när ett existerande samarbete utökas och när vi vinner kundens förtroende att leverera fler tjänster. Vi har haft ett nära samarbete med Skånska Byggvaror, ett samarbete som givit oss värdefulla insikter och kunskap om deras verksamhet, vision och målbild för framtiden. Med detta i bagaget kan vi bättre förståelse för hur vi genom en modern tjänsteleverans kan bidra till att driva Skånska Byggvarors fortsatta digitalisering genom moderna molntjänster, säger Mikael Ryberg, chef för Small and Midsize Business på Iver.