It-jätten IBM har meddelat att de kommer att höja inköpspriset för ett brett utbud av lagringsprodukter från den 1 januari. Det uppmärksammar The Register.

Mer information och detaljer om prishöjningarna finns på IBM:s hemsida.

 Det verkar inte gälla USA, men väl regioner som Europa inklusive Sverige, men också Kanada, Japan och delar av Afrika.

Prishöjningen ligger mellan 5 procent och 10 procent beroende på vilken produkt och region det rör sig om. Till exempel kommer vissa modeller i Flashsystem 5000- och Flashsystem 7000-portföljerna att gå upp fem procent överallt utom i Japan där ökningen är 10 procent.

Vissa modeller i Flashsystem 9000-serien går dock upp med 10 procent överallt utom i Kanada och Schweiz där ökningen bara är fem procent.

Modellerna i DS8000-serien blir 10 procent dyrare i stort sett överallt.

För bandbibliotek ligger ökningen på 5 procent över hela linjen, medan det går upp med 10 procent för en del andra bandlagringslösningar.

Andra produkter som påverkas är IBM Elastic Storage System, SAN Volume Controller och Cloud Object Storage, där ökningen är 10 procent överlag.

En notering på IBM:s webbplats anger dock att villkoren för befintliga kontrakt kommer att bestämma hur prisändringarna tillämpas och den specifika effekten, och de uppmanar kunder att kontakta sin IBM-representant eller IBM Business Partner för mer information.