I samband med namnbytet i början av november lovade vd Mia Åslander att det skulle bli en del förvärv framöver för Aderian Group. Några veckor senare presenterades de två första köpen, båda i Göteborg.

Och den västliga hungern var uppenbarligen inte mättad, för idag meddelar bolaget att man köpt ännu ett bolag. Det är infrastruktur och drift-inriktade Invid Göteborg som nu blir en del av Aderiankoncernen. Det nyköpta bolaget omsätter cirka 120 miljoner kronor och har 24 medarbetare.

– Aderian har på nio månader vuxit till tio bolag. Vi ser att vi med Invid Göteborg adderar ytterligare tung kompetens inom it-infrastruktur. Strategin är att synkronisera och effektivisera infrastrukturerbjudandet inom hela Aderian, säger Mia Åslander, som även lovar ännu fler köp framöver.

– Vi kommer att fortsätta växa med bolag som passar in i gruppens struktur och strategi. Lokal kännedom, mångårig branscherfarenhet och specialistkompetens är gemensamma nämnare som vi tittar på.

Affären innebär också att Invid Göteborg kommer att byta namn till Aderian Göteborg.

– Det ska bli otroligt spännande att få ta ett nytt steg i vår utveckling efter lång tid inom Invid-gruppen. Jag ser stora möjligheter inom Aderian Group för oss att bredda vårt erbjudande till våra kunder och det ska bli trevligt att lära känna våra nya kollegor med andra kompetenser över hela landet, säger bolagets vd Börje Ljungberg.