Förenade Arabemiraten-baserade Hayah Insurance Company kallar sig det första heldigitala försäkringsbolaget i Mellanöstern, och jobbar med livförsäkring, vårdförsäkring och sparande. Nu har man tecknat ett avtal med svenska Lumera, vars produkter och tjänster ska utgöra grunden i en ny försäkringsplattform. Lumera ska hantera den digitala kundupplevelsen samt sköta backoffice-funktioner för försäkringsadministration, där regelefterlevnad och återförsäkring är viktiga delar.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Lumera för att bli världens första AI-drivna livförsäkringsbolag. Vårt uppdrag är att på riktigt skaka om försäkringsbranschen genom att erbjuda en enkel och säker heldigital upplevelse. Lumera har både den spetsteknologi som vi behöver för att vara konkurrenskraftiga och det försäkringskunnande som krävs för att få tekniken att fungera för våra syften, säger Mohamed Seghir, vd på Hayah Insurance Company.

– Hayah verkar som en banbrytare i sin bransch genom att realisera viktiga koncept för digitalisering på försäkringsområdet, bland annat med AI för avancerat beslutsstöd och dataanalys. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete för att ytterligare stärka deras ledarskap inom digital försäkring, säger Andrew Hubbard, affärsutvecklingschef för Lumera UK & Ireland.