Det är Adelis Equity som nu kliver in som ny huvudägare genom att köpa ungefär 60 procent av Aderian Group. Koncernen, som grundades i början av året, genom att ett antal bolag gick samman, hade då Capillar Equity i ryggen. Så sent som i förrgår gjorde man sitt senaste förvärv.

– Capillar har varit ett stort stöd för oss i grundandet av Aderian, inte bara finansiellt utan även som samarbetspartner och rådgivare, säger vd Mia Åslander, som kommer att fortsätta på inslagen väg.

– Vi har en modell där våra bolag behåller sina varumärken och lokala förankring, vilket uppskattas av både kunder och medarbetare. Samtidigt kan vi erbjuda både det breda tjänsteutbudet och spetskompetensen. Vi är precis i början av vår tillväxtresa och ser fram emot att välkomna Adelis som ny partner i vår fortsatta tillväxt.

Entreprenörer, koncernledning och nyckelpersoner kommer vara kvar som ägare även framöver, och styrelsemedlemmarna Johan de Verdier och Mikael Ludvigson fortsätter i sina ledamotsroller.

Affären väntas vara slutförd i januari. I dagsläget ligger omsättningen på cirka 800 miljoner kronor med drygt 300 medarbetare. Men till januari räknar Aderian med att omsättningen ska ha ökat till närmare en miljard kronor via änu ett förvärv. Med den nya huvudägaren är målet att tredubbla omsättningen över fem år, vilket ska ske organiskt samt via fler förvärv.

– Mia har tillsammans med branschens ledande entreprenörer skapat en unik plattform som kombinerar det lokala företagets kundfokus med det stora företagets resurser, säger Erik Hallert på Adelis.

– Det har varit otroligt spännande och roligt att vara med och etablera Aderian tillsammans med alla engagerade entreprenörer men nu behöver Aderian en större partner i sin fortsatta expansion och med Adelis vet vi att Aderian är i goda händer. Jag ser dessutom fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med ledningen, entreprenörerna, alla medarbetare och Adelis genom styrelsen, säger Mikael Ludvigson på Capillar Equity.