Efter en lång period av stiltje har Netnordic nu köpt två nya nordiska bolag på några dagar. Den här gången landade man i Danmark med Lytzen IT.

Bolagets huvudfokus är managerade tjänster inom moln, nätverk, collaboration och it-infrastruktur. För Netnordic innebär köpet en dubblering av den danska personalstyrkan.

– Netnordic har sett en stark tillväxt i Danmark under de senaste åren och vi är glada över att fördubbla antalet anställda i Netnordic Danmark. Som en ledande pannordisk tjänsteleverantör ser vi förvärvet som en perfekt timing för att ta nästa nivå i Danmark samt att förbättra vår nordiska kapacitet, säger vd Jarl Øverby.

Lytzen IT har 50 anställda i Aalborg, Hjørring och Köpenhamn, med en beräknad omsättning i år på 15 miljoner euro. Ledningen kommer att fortsätta och återinvesterar även i Netnordic.

– Vi har blivit kontaktade av många intresserade, men vi har väntat på rätt. Vi siktar på att accelerera vår utveckling i Danmark och Norden. Netnordic är en perfekt match för oss. Vi tror starkt på vår förmåga inom managerade tjänster där partnerskap med Cisco och Microsoft har spelat en viktig roll. Kombinationen med Netnordic ger nya dimensioner till vår framtid som passar våra kunder och medarbetare väldigt starkt, säger Lytzen IT:s vd Christian Foghsgaard.