Det svenska SaaS-bolaget Hypergene gör nu en europeisk satsning. Idag meddelar bolaget att man har köpt tyska Proventis, som med sin produkt Blue Ant erbjuder en helhetslösning för projekt-, portfölj- och resurshantering. Hypergene köper samtliga aktier, men hur mycket man betalar har man valt att hålla hemligt.

Enligt Hypergene kommer man tack vare förvärvet kunna ge kunderna ett bättre erbjudande inom planering, uppföljning och analys. Och inte minst innebär affären att Hypergene etablerar sig som en nordeuropeisk aktör, och utifrån det tar man sikte på att fortsätta expandera. Fram till idag har fokus legat på den svenska och norska marknaden, där majoriteten av kunderna finns.

Proventis grundades 2001 och har 37 anställda på kontor i Berlin och Köln och omsätter ca 3,4 miljoner euro. Bland kunderna finns bolag som Porsche och Bosch, liksom ett stort antal fler företag i Tyskland, Sverige, Österrike, Polen och Schweiz. Verksamheten ska drivas som ett eget bolag inom Hypergenekoncernen.

– Proventis, deras kompetenta medarbetare och produkten Blue Ant kommer att stärka oss och bidra till ett gemensamt och mycket attraktivt kunderbjudande. De har imponerat på oss genom hela förvärvsprocessen och vi är väldigt glada över att välkomna dom till Hypergene, säger vd Urban Bucht och ser framåt.

– Nu tar vi ett stort steg i vår tillväxtresa där vi i ett slag går från att ha ett nordiskt fokus till att bli ett nordeuropeiskt bolag med två produkter som kompletterar varandra mycket väl.

– Vi är väldigt glada över att få bli en del av Hypergene. Det är ett företag som visat att de har både förmåga och lösningar som gör stor skillnad för sina kunder. Dessutom har vi uppskattat allt det vi sett av företagskultur, ledarskap och vision om framtiden. Det ska bli oerhört spännande att skapa en gemensam och framgångsrik resa framåt, säger Norman Frischmuth, som fortsätter som vd på Proventis samt tar klivet in i Hypergenes ledningsgrupp.