Det nya avtalet innebär att CGI ska fortsätta ta ett helhetsåtagande för infrastrukturella tjänster. Konsultbolaget har i mer än 20 år hjälpt AMF att utveckla sin it-funktion.

AMF säger att man vill ha en långsiktig partner som dels kan leverera en stabil drift, dels vara ett stöd under den pågående it-moderniseringen, där man bland annat vill öka nyttjandet av molntjänster.

– Tillsammans med CGI har vi arbetat med en långsiktig kontinuerlig utveckling av våra tjänster och lösningar. Med det nya avtalet ser jag fram emot att få fortsätta resan mot ytterligare digitalisering av verksamheten, säger Lena Ringström, cio på AMF Tjänstepension.

– Vi är väldigt glada för AMF:s fortsatta förtroende, som jag tror bland annat grundar sig på att de anser att vi har en god förståelse för branschens behov och utmaningar. Dessutom tycker jag att det är särskilt spännande att vi har en mycket bred leverans med en rad olika tjänster, både på plats och i molnet, säger Rakesh Kapoor, chef för Financial Services på CGI.