Rebtel Networks startades i januari 2006 av entreprenören Hjalmar Winbladh. Företagets tjänst går ut på att användarna kan ringa betydligt billigare utlandssamtal med mobilen än vad de kan göra om de använder sig av de traditionella operatörerna. Detta genom att de slipper dyra roamingavgifter trots att de befinner sig i olika länder.

Nu får företaget ett stort kapitaltillskott när Index Ventures och Benchmark Capital går in och satsar 20 miljoner dollar i företaget.

- Med det här får vi möjlighet att expandera med vår nuvarande tjänst, men också bygga ut antalet tjänster, säger Hjalmar Winbladh. Vi får också möjligheter att expandera forskning och utveckling.

Det är dock inte bara de nya miljonerna som gläder Hjalmar Winbladh:

- Framför allt får vi in kompetenta ägare och vi får tillgång till Index Venture och Benchmarks nätverk. Vi har fått många påstötningar och kunnat vara selektiva och det viktiga för oss har varit att få in just kompetens och nätverk.

Winbladh hänvisar till att Index varit snabba på att gå in i Skype och Benchmark var med och grundade Ebay.

Nu räknar Hjalmar Winbladh med fler partnerskap med stora webbportaler för Rebtel. På dessa webbportaler ska användarna bli erbjudna Rebtels tjänst.

- Många av dessa är grundade eller har relationer till Index och Benchmark. Till exempel har vi ingått ett samarbete med den polska webbportalen Onet, detta var introducerat av Index. I dag finns vi i 35 länder, men vi kommer att täcka ytterligare 10 länder inom kort.

I dag är det, enligt Hjalmar Winbladh, 10 000-tals personer i 35 länder som använder Rebtel. Han är dock övertygad om att antalet användare kommer att öka snabbt.

- Som det är i dag får mobilkunderna överbetala för en väldigt rudimentär tjänst. Operatörerna sitter fast i dyr gammal teknik och de har en affärsmodell som låser in kunderna över lång tid. Det är dags att någon vågar utmana mobiloperatörerna.